Esti aici: Home › Opinia cititorului › Opinia cititorului

Opinia cititorului


Pe aceasta pagina vor fi publicate opiniile cititorilor nostri. Injuriile, declaratiile indecente si atacul la persoana nu vor fi publicate.

 Anelia Mihailescu, originara din Satu-Nou

07 ianuarie 2012

Tolea, cu sarbatorile de Craciun!!!! Stiu ca deja le-ati sarbatorit, dar la noi e azi. Cu mare interes am citit articolele despre consatenii nostri. Minunat!!! Îi descrii asa cum au fost ei cu talentele, ocupatiile si slabiciunile lor omenesti.
Sincer, simplu, cu suflet, nostalgie si dor dupa locurile natale, dupa oameni dragi si cu umor. Cand am citit despre orchestra satului mi-am amintit ca am vazut fotografia aceasta la Gicu Stamati.
Dar fotografia cu clubul de vara!!!!
Cate amintiri au aparut deodata! Multumesc ca faceti acest lucru. Imi amintesc cum unii sareau gardul cinematografului de vara ca sa priveasca filmul gratis, insa jos langa gard erau asteptati de kinomecanicii (cum le spuneam) si ii biciuiau. Altii urmareau filmul din copacii mai inalti din apropiere. Eu cu Catiusa Andreeva ne strecuram in momentul cand era mai multa lume la usa pentru acces in cinematograf si in mod mai special la filmele indiene. Acum ma intreb de ce faceam asta? Doar 40 copeici costa biletul, nu era mult.

Pe Valera Cojocaru il intalneam des la tatal meu. Aveau discutii foarte interesante despre arheologie, despre satul nostru. Pe badea Ilie Caraghiaur il stiu de la gradinita. Vara trecuta a venit Dasa Voinova din orasul Kazani si din nou ne-am intalnit cu colegii. Misa Cocos mi-a spus ca badea Ilie este unchiul lui si ca este bine. Asa m-am bucurat!!! Tineretul nu-l mai stie, dar acesti oameni sunt dragi sufletului meu. Noi ne-am intalnit de doua ori cu colegii. A fost minunat. In fotografia de pe site i-am recunoscut pe Misa Stanciu, Ana Topal, Sasa Procofiev, Vitea Caraghiaur. Pe restul nu i-am recunoscut.

 анелия михайлеску

 17.03.12

Толя,екстраординар,мь-ау дат ши лакримиле,кынд ам читит ку кытэ мэестрие ай редат тотул!!!!!lАша о букурие суфлетяскэ енормэ симт.Дакэ ну девеняй медик,путяй фи ун скриитор минунат!!!!Мулцумеск мулт пентру лукрул нобил пе каре ыл фачь,драгостя че о порць пентру скумпий ноштри консэтень ши мелягуриле ноастре натале!!!!

21.03.12

Dragă Doctore,

Cu surprindere și plăcere constat că ți-ai finalizat lucrarea de suflet, proiect la care știu că ai ținut foarte mult. Este întradevăr o mare reușită și totodată o împlinire a unui vis al unui român adevărat.Informația cuprinsă este deosebit de valoroasă și tare și vrea să am posibilitatea să citesc și eu cartea în integralitatea ei.Sunt convins că prin frumusețea meleagurilor basarabene descrise, lucrarea poate constitui încă o contribuție la tezaurul istoriei complete și adevărate a României.

 În altă ordine de idei, sunt profund măgulit și îți mulțumesc din tot sufletul pentru inițiativa de a mă încadra și pe mine cu o modestă contribuție, cea referitoare la Ioan Vodă cel Cumplit și bătălia Roșcanilor, în ansamblul lucrării tale. Nu pot să închei fără a-ți aduce încă odată omagiile, mulțumirile și laudele mele pe care pe drept le meriți.

Multă sănătate și salutări doamnei. Să auzim numai de bine!
 
Jipa Rotaru


22.03.12

 Sunt surprins de modificarile facute la satu-nou. Foarte bune,profesional,multa munca si daruire.Ai uitat insa pe tine si intreaga familie Cocos. Aceste informatii sunt rodul a 2-3 ani de documentare.Este o lucrare ampla de care se vor bucura generatiile ce vin. Nu cunosc pe oficiali comunei din satu-nou dar cred ca istoria are dreptul sa fie scrisa si cunoscuta in acesata era a informatiilor prin internet.

 Felicitari    Victor

Nadia Barak    28.03.12

Buna seara Anatolii! Am citit multe lucruri foarte interesante de care am ramas cu impresia ca numai cei ce iubesc meleagul natal foarte mult, au putut face acest lucru. A fost un lucru nemaipomenit de minutios si probabil ati sacrificat mult timp personal. Meritati cele mai sincere cuvinte de lauda, multumire si stima . Deasemeni si dl Anatol Ivanu, care are grija sa ne felicite de fiecare data cu ocazia diferitor sarbatori. In cea ce priveste biografia profesionala, participarea la diferite sumpozioane o sa va trimit unele date.


 

Antonina Guzun(fosta Rascu) 31.03.12

Stimate Domnule Cocos!

Va sunt recunoscatoare pentru  acest site si pentru interesul manifestat fata de istoria satului de bastina al tatalui meu. Mi-a facut o deosebita placere sa aflu  amanunte din familia Rascu si Caraghiaur, pe care nu le-am stiut. Posibil ca a fost unica ocazie sa le stiu,caci  cu parere de rau, de acum nu am de la cine le afla. Asi fi foarte fericita, sa cunosc familia Barba. Cu citiva ani in urma am facut si eu niste incercari de a-l gasi pe D-nul Jora Barba, dar in zadar. Daca ar dori sotii Barba sa faca cunostinta cu noi, copiii lui Dumitru Rascu si nepotii lui Petru si Luta Rascu, a-si fi foarte bucuroasa. Va multumesc foarte mult si sa va ajute D-zeu in ceea ce faceti, se vede ca aveti un suflet mare. Site-ul e foarte interesant din punct de vedere istoric, ati muncit mult la el si vreau sa va spun, ca v-a reusit. Se citeste cu mult interes. Il voi informa si pe fratele meu, de altfel tot Victor Rascu si el, pe copiii mei ca sa stie ceva despre strabunicii lor. Sunt bucuroasa de cunostinta cu D-voastra.

Cu mult respect Antonina Guzun, fosta Rascu.

P.S. Daca va pot fi cu ceva de folos, adresati-va, cu placere va voi raspunde. 

Buna ziua.

Sunt Victor Rascu nepotul lui Petrea Rascu. Asi vrea sa va aduc sincere multumiri pentru faptul ca am aflat multe lucruri despre rudele din care fac parte si eu. Am aflat lucruri bune care au fost facute de catre ai nostri si sunt mindru de acest fapt.Despre mine. Sunt din R Moldova or. Hincesti, functionar de stat si am 53 de ani.  Am 2 copii si amandoi locuesc in Timisoara. Acolo au facut studiile si lucreza acolo, fata are nunta la 02.06.2012 in aceeas localitate. Baiatul  lucreaza si el in Arad, suntem mandri de ei ca au ramas pe pamantul romanesc acolo de unde ni se trag radacinile arborelui genealogic.

 

Михаил Войнов  18.03.12
Анатолий привет! Я тебя узнал,ты мало изменился если не учесть возраст.Мы не виделись со школы. Я в Нижневартовск с 1977г,Я на пенсии и продолжаю работать,но скора собираюсь переехать домой,у меня квартира в село.За сайт спасибо буду читать.Привет пока. Veaceslav Custer din Cartal  21.03.2013
Bună ziua! Mă numesc Veaceslav și sunt din satul Cartal. Vreau să menționez faptul că faceți o treabă minunată. Ați creat un site cu informații utile, necesare și obiective. Aș fi vrut foarte-foarte mult să aibă și Cartalul nostru ceva asemănător. Vă mulțumesc încă o dată. Aveți toată admirația mea.

 
Valeriu M.  26.12.2013
Salut.Sunt din Satul-Nou.Am citit dialogul istorisit de D.V si imi face placere sa Va cunosc macar de pe paginile scrise. Daca se poate asi dori sa va cunosc cumva.Cred ca daca nu v-ati schimbat parerile si atitudinile am avea de discutat careva lucruri. Mai bine zis eu sunt interesat de comunicare si daca nu refuzati si este sanatate si dorinta ...Dumnezeu sa ne ajute.


Valeriu M. 04.01.2014
La multi ani !!! Eu ma aflu in sat. Doresc sa fac (sa inrejistrez video) citeva interviuri cu batrinii care au mai ramas in sat si in acelasi timp sunt  interesat sa aflu adevarul istoric despre partea noastra. Am zis adevarul pentru ca lumea noastra ...inca  foarte mult ramine influentata de mincunile soveticilor.Lucru care foarte tare ma mira  in timp cind au la dispozitie atitea surse de informatie inclusiv internetul. In anul 2002 ( daca nu ma insel ) la перепись населения (ma scuzi dar nu stiu termenul pe romaneste) m*am declarat roman eu si Valeriu Cojocaru,dar nici el si nici eu n*am fost asa inrejistrat...Asa stau lucrurile…Ma bucur ca mi-ai raspuns.Acum la revedere.


  

4 Commentarii

Raspunde